iibise pesast

Monday, February 9, 2009

Kõige ilusam sünnipäevakink


Kortsukreemi-ikka jõudsin tegelikkuses juba eelmisel kuul. Aga oma ema käest sain kingi kätte alles üleeile. Ja veel millise kingi!

Age Oks ja Toomas Edur Jõhvis, Uinuvas kaunitaris. Ma ei pretendeeri siinkohal vähimalegi asjatundlikkusele. Age oli oma fotodelt tuttava pisut mureliku ilmega, kuid veel hapram ning kaunim. Toomas oli ääretult majesteetlik ning erinevalt suurest osast meestantsijatest mõjus ka väga mehelikuna. Terminites kirjeldab kõike täpsemalt kindlasti Kristina Garancis Postimehes. Oskan öelda ainult seda, et olin lummatud.

Ei puudunud ka oma huumorielement. See puudutab Peterburi Maria teatrit, mille etendusse Oks ning Edur sisse olid sulatatud. Lavakujundus ning selle tehniline teostus, samuti kostüümid näisid pärinevat otsekui mõne ambitsioonika rahvateatri kujunduskunstniku käe alt. Kõike ja hästi palju! Erinevaid lõikeid ja värve ning tohutul hulgal kaunisusi. Meesbaleriin helesinstes sukkpükstes, kahes toonis roosade varrukatega, musta särgi ja rohelise vööga, peas helesinine roosade triipudega mütsike, kostüümi seejuures kaunistamas kaardimastiornamentika... Ja igal trupi liikmel ikka erinevad värvid. Lisaks huumorile tähendas see paraku ka solistide n.ö kadumist tausta hulka.

Aga tants ise oli ääretult kaunis.

Selline kingitus siis.


Foto leidsin ühelt inglaste balletisaidilt, kus muuhulgas ka pikk ning huvitav intervjuu Oksa ja Eduriga. Seal võrreldakse viimaste unikaalset partnerlust koguni Margot Fonteyni ning Rudolf Nureyevi omaga.

Labels:

3 Comments:

At February 11, 2009 at 12:57 PM , Blogger Katrin said...

Oh, ma oleksin nõus olnud oma kassi maha müüma, et seda etendust näha...või siis pea-aegu müüma. :)

 
At February 11, 2009 at 8:38 PM , Blogger iibis said...

Kõik on ajastuse küsimus, ma ütlen. Sünnipäeva mõttes.

Osavus, mis muud.

 
At May 1, 2009 at 12:42 AM , Blogger Maria said...

see on nüüd küll "vana" postitus Sult, aga ma kommin ikka. Mulle meeldis Age Oksa puhul see tohutu musikaalsus ja kui hästi ja väljapeetult kõik pausid tantsitud olid. Aboluutselt iga nüanss oli paigas ja ise veel habras ja selline... hmmm... õhuline, kerge. Fantastika. Kahju ainult, et vigatusi palju tal oli ja läbi valu tantsima pidi.
Mdx, mu noorem pliks käib ka balletikoolis.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home