iibise pesast

Monday, January 5, 2009

Vaheaja lõpp. Nähtud ja kirjapandud lood


Käisime ja vaatasime. Lugu hiirest nimega Despereaux. Kogu pesakonnaga. Juba päris alguses oli selge, et see on Väga Hea Asi. Paeluv lugu algusest lõpuni. Selle kohta oleks lihtne suuri sõnu teha. Elu ei ole must-valge, ka halval on alati põhjus. Lapsed, ka kahene pesamuna, olid lummatud.


Dublaazh oli muidu kena, aga mind isiklikult häiris printsessi (Elisabeth Paavel?) adenoidne hääl. Kui juba on kord nii tõeline printsess, siis olgu ikka täiega.

Igal juhul on ilmselge, et meie perekondlikus lugemuses on tegu lüngaga, raamat on ju kenasti emakeeles saadaval. Loodetavasti on Leelo Märjamaa tõlkijaoskused täienenud võrredes kohmakate Dahli tõlgetega.


Vaheaja lõpp oli nagu ikka kiire ja ootamatu. Uute (ja mõnede vanade) raamatute paberdamine. Allkirjad tunnistustele. Kiri õpetajale selgitamaks ning vabandamaks, et üks tunnistus on läinud väikevenna osalusel kõige kaduva teed. Võimlemisriided komplekteerida. Osta muusikakooli ja trenni sõitmiseks kuupiletid.

Eile õhtul aitasin Kõrrekesel kirjutada puhtalt ümber üht juttu. Tähekese jaoks. Tema esimest.

Lõvipoiss vaatas ja kuulas imetlusega, unustades oma tavapärased klounikombed.

Labels: ,

3 Comments:

At January 6, 2009 at 9:39 AM , Blogger ritsik said...

Oo, nii tubli lapsuke! Meil Täheke väga ei läinud lastele peale aga pesamuna huvides võiks proovida uuesti tellida.
Hiir jookseb meie kinos ka, just mõtlesin, et ei tea, kas on ka asi või mitte.
Kas kõik Dahlid on Märjamaa tõlgitud? Mulle šokolaadivabrik meeldis küll väga ja sellest tüdrukust ka, kes pilguga tinistas. Hiiglasejutud nii väga ei meeldinud aga lastele jälle meeldisid.

 
At January 7, 2009 at 8:41 AM , Blogger iibis said...

Kõik Dahlid ei ole. Nt "Suure Sõbraliku Hiiglase (üks mu Dahli lemmikuid "Matilda" kõrval) ja Charlie-lood on tõlkinud Kristina Uluots. Ei ole kah just tõlkepärlid. Ah ma ei tea. Virisen vist lihtsalt liiga palju. Võib olla on meid lihtsalt Beekmani tõlgetega ära rikutud...

 
At January 8, 2009 at 10:44 AM , Blogger Efka said...

Ja meie mõtlesime, kas oma kahesega minna seda vaatama, nüüd on siis kindel, et peab minema :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home