iibise pesast

Friday, February 13, 2009

Välk


Sisseelamine filmitemaatikasse algas Kõrrekese jaoks juba kooliteel. Nimelt oli tal korraldus tulla koolist koju nagu õlitatud välk, jõudmaks seansile, millelt Lõvipoiss pidi omakorda kiirelt trenni lippama.

Kõik sujus plaanipäraselt ning olime täiesti õigeaegselt ka päral. Meessoost seltskonnapool oli vaimustuses Autode filmi multikast, mida sissejuhatuseks näidati.

Film ise oli selline laste Matrix. Põimunud reaalsustega. Mis aga lastefilmile kohaselt tüürib etteaimatavalt (ja ainuvõimalikult) õnneliku lõpu poole. On head (tüdruk ja ta koer) ja paha (agent). Paha, kes, nagu selgub, ei olegi paha (kass Käpik). -Noh, nagu lastefilmides ikka.

Tempo oli kohati ülikiire (umbes nagu Lola jooks või Kiirus), aga tundub, et kiire, emm-tii-viilik pildikeel on üks ajastu märke. Pumpernickelgi võtab seda kuidagi loomulikult, suurematest lastest rääkimata.

Kõrreke, kes haarab süžeekäike ja ideid lennult, elas kaasa pisarateni. Lõvipoisiga rääkisime pärast kohvikus jäätist süües mõned liinid üle. Pumpernickel vaatas huviga ja tundis ära loomi ja kolle.

Silmahakkav on see paksude tegelaste kujutamine viimatistes Meerikamaa filmides (Kung-fu Pandas, WALL-E-s, Madagascaris, nüüd siis ka Välgus). Huvitav kas see on lihtsalt sealne visuaalne paratamatus -- või on see tehtud filmikompaniidele poliitkorreksuse mõttes kohustuslikuks?*

Üldiselt, lastele meeldis. (Aga seda ütlevad nad alati). Samas tundus auditoorium ealiselt vist rohkem sellise ninnu-nännu-nunnu loomafilmi ootel. Üks koolieelikutega pere igal juhul ka lahkus peale esimest kolmandikku.

--
*Kunagi seletas mu meerikamaine kohalikus omavalitsuses töötav tädipoeg, et kui tal on kaks asetäitjat, siis PEAB üks neist olema mustanahaline. Peaks üle küsima, kas nüüd siis peab üks neist ka märgatavas ülekaalus olema? (Kehamassiindeksi nõue näiteks?)

Foto leitud siit.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home