iibise pesast

Monday, December 8, 2008

Emaks ja kallimaks sobimatu

Reklaamid meil enam ei käi. Vist kaks aastat saab varsti. Seetõttu sai täna postkasti potsatanud raamatmüügikataloog ka suure huviga läbi vaadatud (ikkagi rariteet või nii). Päris huvitav oli jälgida raamatute lahterdamist kingisoovitustena.

Noh näiteks -- kallimale kingi šokolaadiraamat, feng shui või lase tal teha esimesed sammud Hiina kalligraafias.

Ema huvitub kindlasti moest, kuulsuste lapsepõlvemälestustest või vajab hädasti perenaise käsiraamatut. Ema-käsitööhuviline täiendab end kindlasti heal meelel kindakirjade küsimuses. Romantilisem ema võtab ilmselt tassi tee ja tugitooli juurde ette mõne kohaliku (küll igati viisakaks fotošopitud) staari eluloo. Näide 1 või 2)

Ilmselt on raamatukaupmehe arvates emad lapsi sünnitades minetanud kogu vaimuerksuse ning seega ajaloo keerdkäikude või isegi Maugham'i lugemiseks jääb neil vahendeid (erinevalt siis isadest) napiks. Eskapismi võivad meessoost lapsevanemad laskuda näitlejannade asemel Jaan Krossi, piraatide või James Bondi seltsis. Parastavalt võiks muidugi välja tuua ka ainsa isale mõeldud kokaraamatu pealkirja täies aus ja hiilguses: Salakokk Volks Vaageni vaaritused elik väike ja tarviline retseptumite kogu rõõmsatele köökmeistritele. (Õudne!)

Õnneks, tundub, et olgugi emaks ja kallimaks mõne väga üksiku erandiga sobimatu, siis heaks sõbraks olemine näib isegi mulle kohane. Viidingu luule, Grass, võimsad valitsejad (nii või naa)... Muidugi jah, ka sõbraksolemisel on omad ohud, näiteks oht saada teada kõige tähtsam küsimus...

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home