iibise pesast

Thursday, March 25, 2010

Kust tulevad tibid?

Täna polnud tegelikult üldse hea aeg külastada mänguasjamuuseumi. Koolivaheaeg, mängutuba oli lapsi tõesti paksult täis. Ja millegipärast tahtis munaveeretamismängus minu vanema poja käest üks arvata-nii-viiene piiga muna ära võtta. Lõvipoiss ei andnud. Tüdruk hakkas jalgade ja kätega taguma. Kõige suurem hirm oli, et äkki Lõvipoiss lööb vastu või midagi. (Sest jõud oleksid olnud ikka väga ebavõrdsed.) Seda õnneks siiski ei juhtunud. (Mida peaks mina poja emana õigupoolest tegema? Selline - no-anna-talle-ometi-see-muna! - stiil oleks asjakohane kahe-, mitte viieaastase puhul.)Tüdruk kandis seejuures roosat printsessikleiti ja krooni. Oma lapselast jälgis imetleval pildil pilte pidevalt pilte klõpsutav vanaisa.

Hommikul olin juhuslikult sattunud sellelel loole. (Pean tunnistama, et see oli ka esimest korda elus mul Naistevahetust vaadata.) Oli kah päris naljakas.

Või kuidas võtta.

Labels: ,

3 Comments:

At March 26, 2010 at 9:02 AM , Blogger ritsik said...

Ma olen ka vahel ameeriklaste naistevahetust vaadanud. Eestlaste omad olid lastesaated nende kõrval:D
Ameerika on nii suur, et kõikvõimalikke ekstreeme on sealt lihtne leida.
Just lastega oli huvitav neid saateid vaadata, et ka nemad näeksid, mismoodi teistes peredes elatakse ja milleni võib viia näiteks üldse mitte koristamine või ülirange kord või mingi idee fanaatiline järgimine.

 
At March 26, 2010 at 10:47 PM , Blogger iibis said...

Eks ameerikalik ülepaisutamine tekitab juba iseenesest neid õpetlikke momente.

Kuuldavasti on tütarlaps telekanali oma elu rikkumise eest kohtusse kaevanud, nii et konkreetne šõu jätkub veelgi.

 
At March 29, 2010 at 8:11 AM , Blogger luize said...

Eesti saated on Ameerika originaalide kõrval väga mannetud tõesti. Parim on muidugi see, et meerikas ikka lõppkokkuvõttes ka õpidakse üksteiselt, vähemalt jääb mulje, et teise ema ümberkasvatamise võtted viivad pere lõpuks arusaamisele, mis nende elus valesti on. Veider, et meil neid originaale siis näidatakse, muidu ei teakski võrrelda.
Mitte et selliseid saateid peaks vaatama üldse. Või tegema.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home