iibise pesast

Tuesday, November 4, 2008

Kui ema on väsinud

Noh, kui järgi mõelda, on mul peale Pumpernickli sündi õnnestunud mõned ööd ka ühes tükis magada. Isegi 7 tundi järjest on ju ette tulnud. Mitte küll iga kuu, aga siiski sagedusega, mis ei lase unustada sellise võimaluse olemasolu.

Kooliveerandi esimesel hommikul organiseerisin oma koolilapsed riidesse. Panin krõbuskipaki ning -kausid valmis. Punusin patsid. Manitsesin enne kodust minekut hambaid pesema. Kindaid kätte panema. Sättisin ettepoole paksemad joped. Ning läksin voodisse tagasi. Kahjuks ei õnnestunud mul magama jääda, enne saabus Pumpernickel.

Allkorrusel ootas mind laual kiri: Headaega. Kõrreke ja Lõvipoiss.

Lõunalauas rääkis Kõrreke: Ma ütlesin õpetajale, et mina ei saanud tunnistust tuua sellepärast, et Pumpernickel traavis terve öö läbi ringi ja emme oli väsinud ja läks tagasi magama ja ei jaksanud enam meie tunnistustele allkirju kirjutada.

Igavuse üle kurta oleks muidugi patt. Täna sain näiteks eemaldada koolist tulnud lapsel ninast võõrkeha. Sain uurida internetist järele, et lillkapsa puhul on söödav osa õisik, aga rooskapsast süüakse lehti. Koos Lõvipoisiga vaatasime päevasel ajal pikka valimissaadet Euronewsist (ainus ingliskeelne uudistekanal, mis meil peale teleka äraparandamist nii kuu aega tagasi osutus veel olemas olevat).* Käisin poes, kus osutus tõeliseks kunsttükiks leida ilma säilitus- ja värvaineteta(?)** tehtud röstsaia. Küpsetasin õunakoogi. Aitasin Lõvipoisil otsida kadunud telefoni (mida me ei leidnudki). Mida veel? Koristasin natuke, aga jätsin pesud triikimata. Õhtul, nagu ikka lugemine-laulmine kahes vanuseastmes.

Ja siin ma nüüd olen. Igaõhtune kohvi ees, viinamarjakauss kõrval. Väsinud.




*Lõvipoiss eelistas McCaini, mina siiski Obamat. No mul on lihtsalt hirm, mis saaks näiteks siis, kui peale-seitsmekümnene McCain näiteks sureks... Mis polegi ju niiväga kasuistiline variant, eks ole, sest meenuvad kohe nii Truman, Johnson kui Ford, kes kõik on ju asepresidenditoolilt presidendiks tõusnud (viimane polnud ju isegi tegelikult asepresidendiks valitud). Aga rumalad inimesed kõrgetel ametikohtadel ON ohtlikud.

**Huvitav, mis värvi see sai siis ilma värvimata olekus oleks, et teda naturaalses olekus maha müüa ei kõlbaks?!

Labels:

4 Comments:

At November 4, 2008 at 11:57 PM , Blogger kukupai said...

Telefoni otsimise nipp: helista teiselt moblalt sellele ja kuula, kus heliseb. Meie majas korduvalt järele proovitud :)

 
At November 5, 2008 at 6:55 AM , Blogger iibis said...

Tänan muretsemast -- kuid nipp paraku ei tööta, kuna telefon oli välja lülitatud. Täna lubas noorhärra ise koolist küsida. Teisalt mäletab õde teda justkui viimati kodus olevat ussimängu mänginud.

Oh, oleks meil siin ometi mõni võlukepikandja, kel kutseloits käpas... (Isegi võluahjuroop kuluks ära.) Nii kolm-neli korda päevas kutsuks kadunud asju enda juurde. Mugude elu pole kerge!

 
At November 5, 2008 at 7:15 AM , Blogger Sehkendaja said...

Mu õde on ka alati nördinud, et ainult moblat saab helistamisega otsida. Et miks teisi asju ei saa... (võtmeid nt).

 
At November 6, 2008 at 2:10 PM , Blogger iibis said...

Teema lõpetuseks olgu siinkohal öeldud, et Lõvipoisi telefoni leidis hommikul Mamma juures hoiul olnud Pumpernickel senituvastamata kohast. Seda ilma võlukunsti kasutamata. Või mine sa tea...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home