iibise pesast

Monday, November 3, 2008

Valitud hetked kaubandusvõrgutusest

Jäin ükspäev bussis sõites silmitsema sealset reklaamekraani. See soovitas tungivalt osta üht laste duššigeeli. Mõtlemapanev soovitus. Et kas oli kogemata saanud kirja t asemele d ning ss asemele šš -- või lihtsalt mõni võõrtäht ülearu... Kuni jääb ebaselgeks, milleks antud toodet siis ikkagi kasutada, jääb see küll igaks juhuks minu poolt ostmata.

Teine asi, mis mind kaubamajas käies juba mõnda aega imestama paneb, on kiri ühe (vist siis popi ja noortepärase?) rõivapoe aknal -- Jeans Loves You. Huvitav, kas poes müüdavad teksad on ühe säärega?! Iseenesest on muidugi ebaviisakas eelistada vormi sisule (eriti kui lubatakse armastust ja puha) -- aga parem hoidun mõõdukalt alalhoidliku inimesena nii kahtlasest kraamist.

Täna toidupoes köögiviljaletis rabasid mind aga suisa keedetud steriliseeritud peedid. Steriilisest peedist pole ma varem isegi kuulnud, saati siis seda imeasja oma silmaga näinud. Jälle tekkis küsimusi. Et kas peedi steriliseerimiseks kasutatakse seda, mis tapab kõik tuntud bakterid või siis koguni seda, mis tapab majas ja aias? Igaks juhuks valisin siiski köögivilja steriliseerimata variandi.

Labels:

5 Comments:

At November 3, 2008 at 7:25 PM , Blogger Sehkendaja said...

Et siis viluluugina pakun, et tegemist võiks olla poe nimega - sel juhul võiks kasutada ainsust. Nagu võib kasutada mitmust, kui on ainsuslik sõna, aga hõlmab mitmeid inimesi ("the police say").
Kusjuures käisin täna kaupsist läbi ja pilk korra peatus samal sildil (no käisin tõesti nii kiiruga läbi, et ime, et üldse mingit silti kohtasin), aga ei jäänud mõtlema. Miskipärast jäi silma:)

Aga rääkides steriliseeritud peetidest - sain täna väga vahva lingiga BBC uudise, soovitan teistelgi lugeda: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/7702913.stm (see on juba minu tase - kui oleksin ametnik, võiksin vabalt mingi sellise apsakaga hakkama saada).

No ja lisaks pakub kohati nalju järgmine link: http://www.engrish.com/

 
At November 4, 2008 at 12:42 PM , Blogger Kaamos said...

Palun vastu võtta üks meemipall:)

Ja mitte küll selle loo teemaga haakuv kommentaar, aga siit blogist ei jäta ma kunagi midagi lugemata...

 
At November 4, 2008 at 1:41 PM , Blogger Kader said...

Aga äkki olid peedid lihtsalt sigimisvõimetuks tehtud?

 
At November 4, 2008 at 4:02 PM , Blogger iibis said...

Meemipalli üle pean natuke mõtlema. Küllap ma lähiajal kinni ka püüan (olen kord mõne koha pealt juba natuke pikaldane...)

Aga jah, tõepoolest, silt keedetud ning vakumeeritud juurikatel annab kindlustunde: see peet siin juba enam ei sigi!

 
At November 5, 2008 at 8:38 AM , Blogger triinu said...

muuseas, ostsin hiljuti oma 3-aastasele tütrele aluspesu, mingi armas tüdruk oli püksikeste peal. koju minnes süvenesin ka kirjakesse pildi kõrval - Im Lovely Date Girl! no tule taevas appi!!!!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home