iibise pesast

Saturday, October 18, 2008

Õhtu Kariibi moodi



Ei, muidugi vaatan ma Surnud mehe aardekirstu mitte ainult seetõttu, et see meeldib mu lastele -- eriti muidugi Lõvipoisile -- vaid ... no öelge mulle palun, tõesti, kellele ei meeldiks Johnny Depp?! Või kas siis Keira Knightley pole lihtsalt imepäraselt kaunis vaadata?!

Isegi Pumpernickel, kaks aastat vana, oskas täiesti õige koha peal ütelda: Onu hüppab paati, või siis kahetsevalt: koll sai ai-ai!

Aga muidu -- absoluutselt võrratu, kas pole:

-Kas ma näen seda unes?
-Ei.
-Arvasingi seda. Muidu oleks ju rummi.

(Jack Sparrow Will Turneri isaga.)

*
-Mis teeb tuska igale mehele?
-Tõepoolest, mis see on?
-Meri?
-Raha?
-Hea ja halva dihhotoomia?
-Naine?
-Ta armus.
-Ma kuulsin, et ta armus meresse.
-Need on sama loo eri versioonid ja kõik vastavad ka tõele. Tegu oli tõesti naisega. Ta oli sama muutlik, karm ja taltsutamatu, kui on meri. Mees ei lakanud eales teda armastamast. Südamevalu, mida see talle põhjustas, oli liiga suur, et sellega elada, aga mitte piisav, et seeläbi surra. /.../ Tema arust polnud mõtet tunda neid põgusaid rõõme, mida elu pakub. Ja seega... lõikas ta vällja oma südame ja pani selle kirstu luku taha ning peitis selle maailma pilkude eest.

(Davy Jonesi saladusest Tia Dalma juures.)

*
Ja viimaks, Jack Sparrow Will Turnerist:
Ja kas ma mainisin, et ta on armunud? Tüdrukusse, muide. Ta abiellub varsti. Kihlatud. Neid teineteisest lahutada oleks poolenisti sama julm kui lubada neil abielluda.

Niisiis, kas pole sobiv valik uinutada oma pesakonda? Ei, suured lapsed magavad kenasti, pole põhjust kurta (vaid Lõvipoiss käis korra kaebamas, et ei saa magama jääda, aga praeguseks hetkeks vaatab vist temagi juba piraate unes edasi).

Ja Pumpernickel? Peale õe-venna magamajäämist on ta jõudnud lõpetada oma neli tundi tagasi poolelijäänud õhtusöögi, küsida piima, panna kokku puzzlet, uurida Lotte raamatut, õngitseda välja mu käekotist rahakoti ja tutvuda selle sisuga.

Oleme pidanud ka dialooge.

No näiteks:
-Venna tudu. Etti tudu.
-Kas sina ei taha tudule minna?
-Ei taha.
-Mida sa siis tahad?
-'ahha.
-Ja kuhu sa selle raha paned?
-'ahhakotti.


Jah, see võiks olla ka uni -- ehkki siis oleks vist tõesti lisaks meestele surnukirstul ka pudel rummi võtta...

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home