iibise pesast

Saturday, August 23, 2008

Võrgutuskunstist. Teooria mõttes


Täna hommikul sõitisin rattaga mööda mitmest putkaesisest reklaamtahvlist, kus suurelt kirjas -- Võrgutamine -- seitse nippi, kuidas endale mees püüda. Selleks, et kõik need seitse nippi teada saada, tulnuks osta siis vastav ajaleht. Kümmekond krooni mehe eest välja käia -- pole vist palju.

Ajaleht jäi minust küll ostmata. Sest küllap vajaksin ma siis mõningate kuude pärast uut nõu, noh, näiteks 5 moodust, kuidas panna meest endaga abielluma. Varsti ilmselt ka 6 soovitust, kuidas nautida rasedusaegset seksi. Kuidas meelitada meest kodutöid tegema. 15 võimalust abielukriisist väljumiseks. Kuidas teha kindlaks, kas mees petab? Juristi nõuanne: kuidas küsida elatist.

Igasugused suhtlusnipid tähendavad ju sageli seda, kuidas näidata end sellena, kes sa pole. Huvitu mehe tööst (kuigi tegelikult ajab see sind haigutama), hobidest (no keda urri huvitab, kui kõrge oli härra pulsinäit viimases trennis?!). Ennast näita hea perenaisena (kuigi tavaliselt tood kotletid kulinaarialetist). Anna mõista, kui olulised on sinu jaoks Kunst ja Kirjandus (ehkki igapäevane kunstimaitse rahuldub koomiksitega ning sõna lugemine seostub Perekooli foorumi ja Kroonikaga.)

Ühes ammuloetud naistekas, selles tuulest viidus, oli üks koht, kus hoidja õpetab ballile minevaid tüdrukuid: sööge kõht korralikult täis! Sest hästikasvatatud tüdruk on meeste seltskonnas alati närva isuga. Kui mehel olete, võite süüa, palju kulub!

Ühes mu filmilemmikutest, vaimukas Human nature's helistab töö asjus murelikkust teesklev assistendineiu oma bossile koju. Seejärel saavad nad kokku laboris, kuhu piiga ilmub vägagi ühemõttelise väljanägemisega -- kuid murdjana laseb käituda ikkagi mehel.

Kui siin juba läks näideteni klassikast, meenutagem ka armuõpetaja Heng Niangi (Pu Songlingi hiina armu- ja hirmujuttudest). Seal on nimelt naine mures, et uus liignaine on mehele liiga armas. Ja kogenud Heng Niang annab siis nõu määrida naisel end poriga ja panna selga katkised riided. Mõne aja pärast ehtida end aga uuesti, kuid mehele mitte kätte anda. Asi lõppes muidugi nõnda, et mees armus jälle uuesti oma peanaisesse (liignaisega seevastu suhtles vaid piitsa ja vitsa abil). Moraal? Mehele meeldib uudsus. Kuid mehed on paraku kergesti tüdinevad ning siis tuleb välja mõelda tegevuskava, et end uue ja raskestivallutatavana esitleda. Nihil novo sub solem.



Siinkohal võiks ju jõuda ka ehk mõningase isikliku seisukohavõtuni. Võrgutuskunstist või nii. See oleks ilmselt lihtne ja lühike: mitte petta. Kuni nipid tähendavad enesest positiivse (aga olemasoleva) väljatoomist, on kõik ok. Aga valed, ka pisiasjades, on juba kurjast. Tõeline väljakutse on enesele öelda: ma olen täpselt selline, nagu ma olen -- ja palun mind ka sellisena võtta.

Muidugi ei maksa minu soovitust siinkohal tõsisemalt võtta kui hoidjamammit Tuulest viidus, Heng Niangist -- kes oli tegelikkuses kaunis libarebane -- rääkimata. Nende nõuanded on kindlasti tululikumad. Või mida selle tulu all silmas pidadagi. Põhimõtteliselt võib ka ajalehe osta, saab nipid teada, koomiksi ja ristsõna veel pealekuba. Mehest rääkimata.*

*Kuigi ka minu seisukohale võib tuua kinnitava näite kirjandusest: Elizabeth Bennet sai ju oma Darcy. Lisaks veel Pemberly...

Labels: ,

4 Comments:

At August 23, 2008 at 10:56 PM , Blogger Kaamos said...

Võrgutuskunstist mõtteid mõlgutades on pähe karanud selline viltune võrdlus: kui kutsu ajab autosid taga, siis mida paganat ta küll ette oskaks võtta kinnipüütud autoga? Sama asi võrgutamisega: võrgutad-võrgutad, saad kätte..... ja siis?

Tuleb vist otsida artikleid teemal "Kaheksa nippi võrgutatud isendi parimaks kasutamiseks".

Noh, seda muidugi enne "viie mooduse kuidas panna meest enesega abielluma" jne lugemist.

 
At August 23, 2008 at 11:23 PM , Blogger iibis said...

Nõuannete vajamise järjekord on tegelikult varieeruv, v.a viimane (elatise küsimus siis.) No aga see parim kasutus, jah... Üldiselt "elavad siiani õnnelikult, kuni nad veel surnud pole". Üksikasjadest ajalugu vaikib.

Aga unustasin ühe asja veel lisada. Nimelt: käesolev kirjutis on pühendet härrale, kes ütles, et mu bloogi olevat huvitav lugeda. Kui ainult seda pelmeenisupijuttu vähem oleks. Palun väga. Mittepelmeesnisupijutt (mis sõna!) on siin.

 
At August 24, 2008 at 6:35 AM , Blogger Hundi ulg said...

Tegelikult peaks hoopis lugema läbi kasutusjuhendi, kontrollima kõlbulikkuse tähtaega ja veenduma garantii-aja olemasolus.

Tarvitatud asjade poest leidub mõnikord ka päris asjalikke eksemplare.

 
At August 24, 2008 at 7:24 AM , Blogger iibis said...

Selleni, kust neid võrgutatavaid leida ja kuidas nende otstarbele vastavuses veenduda, ma vist ei jõudnudki. Aga lubasingi ju pealkirjas teooriat (see on alati olnud mu tugevam külg).

Nii et tänud praktilist vaatenurka sisse toomast.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home