iibise pesast

Saturday, December 13, 2008

Jõul läheneb. Värv ja närv


Eile teatas tütar Kõrreke: meie klassi Liisu sai juhuslikult teada, et jõuluvana mängib üks 9.C poiss. Juhuslikult sai teada. (Rõhutused Kõrrekeselt, mitte minult). /Mõttepaus/ Ma arvan, et päris jõuluvanad tulevad ainult kodudesse.

Panime siis peoriided selga. Lõvipoiss keeldus päkapikukeebist (kuigi pidi jõulunäidendis päkapikku mängima), mütsi siiski pani. Pumpernickel ronis kelgule ja nii me siis läksime. Pidu oli... nagu pidu ikka. Laulud ja luuletused, tantsud ja näidend, jõuluvana ja kingitused. Siis veel Lõvipoisi klassi pidu piparkookide ja mandariinidega. Pärast täiesti väsinud mudilane kelgule ja koju.

Täna hommikul, kui saatsin suuremad lapsed linnas raamatuüritusele, mõtlesin, et teen ise seni väikese poetuuri. Noh, et kodus meeleolu luua või nii. Ostsin lõhnaküünlaid ja küünlaaluse ja siis veel kalendri. Koju tulles panin kenasti verivorstid ahju.

Suuremad lapsed olid tublid. Hommikul alustatud toakoristamine jätkus koju naastes minimaalse meeldetuletamise peale. Läksin ka ise ülakorrusele vannituba koristama. Mõne aja pärast oli tarvis köögist lapp tuua. Seal oli Pumpernickel, nagu näha, toonud oma söögitooli, võtnud (kõrgelt) kapist välja kaks purki lahustuvat kohvi. Ühte purki mahub seda päris palju. Vähemalt kui see mööda kööki laiali kallata.

Mõtlesin hetke. Siis tõin kuuldavale karjatuse. Naudinguga. Murelikud Kõrreke ja Lõvipoiss tormasid alla. Tegid pai. Lõvipoiss tõi tolmuimeja ja pakkus end koguni imema. Ei, olin juba piisavalt välja elada saanud ja mõnevõrra lohutust leidnuna võtsin kohviimemise enda peale.


Kommi otsisin
, kommenteeris olukorda pisut ehmunud Pumpernickel.

Kui vorstid söödud, hakkas Lõvipoiss tolmuimejat üles viima. Ja pillas selle trepil omale varba peale. Toru tuli tagant ning osa lahustuvat kohvi pudenes trepile. Lõvipoiss nuttis. Nüüd olin mina lohutaja ja pealepuhuja. Kohv sai samuti uuesti imejasse, trepipesu oli mul tegelikult juba varemgi plaanis. Igal juhul said lõpuks toad korda ning lapsed oma preemiašokolaadid kätte.

Õhtul põletasime küünlaid. Suuremad said minu valvsa pilgu all tikku tõmmata, Pumpernickel puhuda.

Küünalde ja mandariinide lõhn. Tõepoolest, jõul läheneb.

Pildid pärit siit ja sealt.

Labels:

1 Comments:

At December 13, 2008 at 8:42 PM , Blogger Sehkendaja said...

http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/munch/munch.scream.jpg

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home