iibise pesast

Monday, June 16, 2008

Võimalusi nii uinumiseks kui ärkamiseks. Variatsioonid

Iibisepesas võib üllatus tabada sind hommikul ja voodiski. Kui kellelgi seostub nüüd sõnapaar hommik ja üllatus millegi romantilise, noh näiteks rooside või voodissetoodud kohvitassi või muu seesugusega, annab see tunnistust vaid fantaasia piiratusest. Täna hommikul -- kui magamaminek oli veninud poole öö peale -- liiklustestid, viimasel minutil meenunud kassiliiv ja roheline kilekott ja siis veel tavapärane nõudepesumasin- + lihtsalt-pesumasin-rutiin -- no vot, igal juhul üritasin ma hommikul kõige kiuste magada. Pomisesin läbi une kiidusõnu Kõrrekesele, kes tuli mulle teatama, et on tubli olnud ja nõudepesumasina tühjendanud. Kiitsin takka ka Lõvipoisile, kes kutsus Pumpernicklit enda autodega mängima. Ja magasingi veel hea tüki aega. Ärkasin läbi une kostva solina peale. Sain aru, et Pumpernickli ja Lõvipoisi ühine automäng oli igal juhul läbi.

Pumperickel kastis meie hiina roosi. Raamatukogutoa põrandast võis järeldada, et ta oli seda juba üksjagu aega teinud. Vannitoas meenusid mulle Tjorveni sõnad Melkerile, kui viimane seadis sisse veerenni: Ei, terve köök veel mitte! Kõigest lävest saadik! Meil polnud tegu küll köögi, vaid vannitoaga, ning nii veetsingi ärkamisjärgse veerandtunni vannitoa põrandalt vett potti väänates.

Kokkuvõtteks võib öelda, et põrand sai puhtaks ning hiina roos kastetud. Omad head küljed on pea kõigel, eriti tagantjärele vaadates.

*
Lõvipoisi elu, eriti õhtuti, käib seevastu jälle jalgpalli tähe all. Igal õhtul, peale unejuttu, kolib ta diivani ette ning jääb kohusetundlikult jalgpalli vaadates magama. Ning alati vannutab ta mind hommikul talle kindlasti ütlema, kes võitis. Kelle poolt olla, otsustab ta kohe mängu alguses. (Ükskõikne pole ta kunagi.) Ja kui siis tema soosik võidab, on tal hea meel, kui aga kaotab, kurdab ta järgmisel päeval kõigile oma pettumust. Mõnikord ka mitu päeva (näiteks kui Venemaa võitis Kreeka).

Homme, tundub, saan teda rõõmustada, seekord Austria (mida Lõvipoiss kangekaelselt Austraaliaks nimetas) ja Saksamaa matšis oli ta igal juhul Saksa poolt. Aga praegu tuleb noor jalgpallihuviline küll oma voodisse viia.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home