iibise pesast

Saturday, March 6, 2010

Sisemise ilu kool

Viimastel kuudel lastega laupäevastel kirjanikega kohtumistel käies olen ma ikka tabanud end mõttelt, et kõik see vaimutoit veab inimese kuidagi tasakaalust välja. Sisukus teeb kuidagi... vormituks.

Kirjanike maja krüptis tervitab sisenejaid läppunud suitsulõhn. Tualettruumis tuleks võimaluse korral enne kodus ära käia. Väljareklaamitud kohvi ja kaminaruum emmedele-issidele on tore küll - juhul, kui armastad tilgakannukohvi stiilis Soome bensukas. (Vaesed kirjanikud!) Kaminat pole veel näinud, arvatavasti on see peidus ukse taga, kus hoitakse enne ürituse algust kirjanikku.

Muidugi pole minul lugejana (või lugejate emana) ettekujutust, kuidas selliste tundlike loovnatuuridega kohtumine käib. Et kas neile makstakse kohtumise eest ja nemad siis hambad ristis kannatavad selle welcome to the real world ära. Iseenesest oli tänane jutt tore ja ettevalmistatud. Mitme raamatu vastu tekkis minulgi huvi - lastest rääkimata - aga kirjanik vist eriti ei tahtnudki (potentsiaalsete) lugejatega kohtuda. Kõrrekesel oli kenasti raamatki kaasa võetud, kuhu kirjanikuproualt autogramm küsida. See aga oli poole ürituse pealt kadunud - sai raha kätte ja läks minema, nagu resümeeris sellistes asjades teinekord ootamatult tähelepanelik Lõvipoiss. Autogramm jäi küsimata.


Aga ülikooli raamatupoe lastehommikud on küll toredad! Võib olla küll vähem sisemist ilu ja ülitundlikku loovust, aga kenasti terviklikud raamatutunnid läbimõeldud meistrdamisosaga. (Viimati oli teemaks Eesti vägilased ning lahkusime värskeltvalmistatud külmrelvade ja juveelidega.)

Labels:

2 Comments:

At March 7, 2010 at 10:52 AM , Blogger sille said...

Kurb kui täiskasvanud nii enesekeskselt käituvad. Olgu siis loovinimesed või mitte, aga oma paha tuju? laste ees välja näidata on küll lubamatu.
Aga iseenesest muidugi tore, et selliseid üritusi tehakse ja lapsi lugema meelitatakse. :)

 
At March 7, 2010 at 11:55 AM , Blogger iibis said...

Samas ütleb jookseb minu loogika pigem seda, et üritusel käivad pigem need lapsed, kes nii ehk nii loevad. Loevad ka pärast kohtumisi kirjanikega. Aga edaspidi valime ilmselt hoolikamalt, keda kuulama tasub minna ja keda mitte.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home