iibise pesast

Monday, August 4, 2008

Vihmane päev. Hommik ja õhtu



Hommik
Parimad jutud räägitakse meil alati söögilauas. Täna siis arutleti riisihelbepudru juurde unenägudest ja raamatutest.

Kõrreke jutustas oma unenäost, milles ta lendas luua seljas ja päästis kellegi pikapatsilise neiu juuste mahalõikamisest -- ta ise oli selles unenäos meessoost.
Ta ütles: vot sellise unenäo puhus mulle täna SSH. See polnud ei poiste ega tüdruke oma, vaid selline vahepealne.*

Lõvipoiss: minule küll SSH unenägusid ei puhu. Mina saan unenäod oma padjalt, Une-Matilt.**

Kõrreke ei vaidlusta venna unenägude allikat, kuid toob välja teooria nõrga koha: aga siis on ikkagi küsimus, et kes munes esimese Une-Mati, selle, kes neid patju kasvatab.

Õhtu
Vihm on vaibunud, kook ahjus levitab õuna-ja kaneelilõhna. Loetakse raamatuid (Harry Potter ja Fööniksi Ordu ning Sabatäht), mängitakse, vaadatakse filmi (Leiutajateküla Lotte). Kass on mõnevõrra segaduses, kuna köögiaknale on ette pandud kärbsevõrk (tundub, et kõik kärbsed lendasid enne seda meie tuppa ja on nüüd ikkagi valel pool võrku). Kook tuli maitsev. Läbi võrgu laotub ka tuppa vihmajärgselt värske õhk.

Esikut korrastades veerevad spordikotist välja viis ümarat halli kivikest, mille nädal tagasi Pühajärve ääres sinna panin. Päikesepäevad, materialiseerunud kujul.

pee-ess: pilt on võetud lehelt
http://www.scubagrl.net/Cats_Dogs_SS.htm


---
*Viide Roald Dahli raamatule Suur Sõbralik Hiiglane, milles nimetet peategelane saadab inimolemustele unenägusid, mis tal kenast purkidega riiulitel reas on, soo ja sisu järgi sorteeritud.
**Viide Kivirähu Limpale, mille järgi on emased padjad lihtsalt padjad ja isased Une-Matid, kes siis lastele unenägusid saadavad.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home