iibise pesast

Thursday, November 26, 2009

Luuserlapsevanema päev

Kodust väljasõit kell 7.15, kuna tööl on tarvis veel printida ja paljundada. Pime on ja sajab vihma.

Väikevend oli keeldunud kodus potile minemast (Ma homme lähen!) ning mul pole aega teda ümber veenda. Autosse saavad tõstetud laps, lapse hiir, käekott, vihikukott ja poolik kruus kohviga. Rühmas on Väikevend mõistagi esimene laps. Innukat lehvitust dekoratiivlumehange varjust on näha väravani.

Fooride taga oodates on mahti ära juua kodust kaasa võetud kohv.

Töö juures avastan, et olen endale meilile saatnud vale faili.

Ühe vahetunni ajal helistab tütar, kellel lõppes kooriproov võõras koolis. (Õpetaja oli ennist meililisti saatnud iseenesestmõistetava palve: tulge lapsele kell üks vastu!)

Kui lõpetan järelvastajatega, on kell kolm läbi ning väljas hakkab hämarduma. Telefonikõne koju - lapsed keedavad parasjagu hommikul kapile valmis pandud tortelliine.

Sõidan suurde kaubanduskeskusesse. Vaatan kella: jõuan lisaks poeskäigule süüa ka supi. (Viimati sõin hommikul kodus.) Supp on leige. (Aga õiendamaminekuks pole mul aega!) Helistan koju - las Lõvipoiss paneb trennikoti kokku ning tuleb uksele.

Kümne minuti pärast võtan poisi koduväravast peale. Suurem poiss trenni, väiksemale lasteaeda järele. Ei ole õnneks viimane.

Teel lasteaiast koju helistab tütar Kõrreke: Emme, millal minu trenn algab?

Trenn algas paraku kümme minutit tagasi.

Jõuan koju, tõstan autost maha lapse koos hiirega, käekoti, vihikukoti, poekoti ja tühja hommikuse kohvitassi.

Tütar on lohutamatult kurb.

Hiljem õhtul jõuame järeldusele, et ilmselt unustasin ma talle trenni mineku suhtes helistada, kuna tema unustas seda mulle eelmisel õhtul meelde tuletada.

Sellegipoolest tunnen end /.../.

Labels: ,

3 Comments:

At November 27, 2009 at 11:58 AM , Blogger Elsa said...

Ojaa, tuttav elustiil... Mul on ka kahe lapse logistika ja graafikute sobitamisega raskusi, mis siis veel mõelda, kuidas Sa kolmel suunal jaksad!

 
At November 27, 2009 at 2:13 PM , Blogger ritsik said...

Huh, hea on väikses linnas elada :D
Meil ringidesse kohale saab igaüks ise mindud aga poissi trennist toob ühe trennikaaslase ema.

 
At November 27, 2009 at 8:07 PM , Blogger iibis said...

Tegelikult oli eile logistikaga kõik korras, ainult mälu vedas alt. Minekud-tulekud sujuvad samuti osaliselt iseseisvalt, ainult poissi on vaja kord nädalas viia (pole aega olnud talle MHGsse minekut bussiga selgeks teha) ja kolm korda nädalas vastu minna. Tütar vahetas trenni kodule lähemale ja käib igal pool ise.

Igapäevaselt tekitab kummastust pigem see suhtumine klassi meilinglitis: et iseenesestmõistetav, et vanem saab lapse tuua üheksaks linna servas asuvasse ettevõttesse. Või tulla kell üks päeval lapsele vastu. No ei saa!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home