iibise pesast

Thursday, October 29, 2009

Kampsuniga Tädi otsinguil

Viimase paari nädala jooksul on tõusnud minu blogi otsingsõnade edetabeli etteotsa sõnapaar kampsuniga tädi. Ausalt õeldes on päris huvitav. Mitte ainult vahelduse mõttes kunagistele hittidele tervishoiuküsimustes. Et istukski arvuti taha, guugeldaks näiteks sisse vuntsidega onu ja asuks huviga tulemusi lugema.

(Kui keegi tõepoolest tädide kohta lugeda tahab, siis pakuksin hoopis seda.)

Tegelikult tuli oma sisemist tädi paar nädalat tagasi otsida küll. Nimelt tahtsid lapsed vaadata üht telesaadet. Jah, miks mitte. Kuni ma päeval klõpsasin lahti saadet tutvustava nupu. Õigupoolest oli seda ka raske mitte teha, nähes suurelt üle arvuti pilti erakordselt selgesõnalise allkirjaga Naine ja paljad rinnad. Tähendab, mitte, et pajas rind mind šokeeriks. Jumaluke. Ma käin ju ise regulaarselt avalikus ujulas. Oma lastega sauna minna pole kah probleem. Aga pildi kontekst oli enam kui arusaamatu. Ja minus tärkas tõesti Tädi, kes helistas ajal, mil lapsed trennitusid, telekanalisse, küsimaks, kas saade on lastele sobilik. Sealt uuriti asja, küsiti laste vanust ning öeldi, et pigem mitte.

Kõrreke oli maruvihane.

Kui siia diivanile oleks kirjutatud, et lastele keelatud, siis me peaksime vist põrandal istuma!


Tagantjärele on naljakas ja natuke piinlik ka. Aga tädikogemus on nüüd vaieldamatult omast käest võtta.

Ainult kampsun läks vist kuhugi kaduma?

Labels: ,

2 Comments:

At October 30, 2009 at 8:14 AM , Blogger luize said...

noh, mõni kampsun vist ikka leidub sul ka, mida kanda. ehkki see ei ole guugeldamisesõnade juures mingiks õigeks vabanduseks muidugi.
aga mis telesaatesse puutub, ma ise ei vaata, kuna kodus on teisi huvilisi, siis paratamatult telekas käib sel ajal ja midagi ikka tean. õnneks konkreetse saate ajal magasin rahumeeles ja ei tea seetõttu riitustest nüüd midagi. ja tänaseni ei teadnud seda ka, et ma midagi olulist maha magasin. pildiallkiri sate kontekstis oli muidugi üllatav, aga samas andis väga täpselt pildil toimuvat edasi küll. nii et nuriseda pole midagi.
aga kas lastel ei lubatud riituse pärast vaadata või leidsid, et kogu saade on kuidagi sobimatu?

 
At October 30, 2009 at 9:43 PM , Blogger iibis said...

Ei, saadet ennast vaatame muidu küll. Nt eile rääkisime pärast päris pikalt teemal, kuidas väärikalt kaotada.

Aga üldiselt ma arvan jah, et tantristliku seksuaamaagia nüanssidesse pole algklassilapsel vaja süveneda. Armastusstseenid, mis on sobivas kontekstis, mind ei häiri. Tähendab, et enne on ikka armastus ja siis stseen.

Aga nt vanusepiiranguga "Detsembrikuumust" käisime aasta tagasi lastega koos vaatamas. Rääkisime nii armastusest kui sõjast. Kuid selle üle, et lapsed "Tuulepealset maad" ei vaadanud, oli küll hea meel. Mitte ainult seetõttu, et tegu oli sisuliselt toimetamata ajaloolise teksiga, vaid ka finaalseeria vägistamisstseen oleks olnud lastele liig mis liig.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home